A KPMG másfél milliárd dollárt költ ESG-szolgáltatásainak továbbfejlesztésére

A folyamatban lévő több milliárd dolláros programja részeként a KPMG a következő 3 évben globálisan 1,5 milliárd dollárt fektet be ESG-stratégiája megvalósításába. A program célja, hogy a társaság és tagvállalatai – köztük a KPMG magyarországi vállalatai – a lehető leghatékonyabban támogathassák ügyfeleik fenntarthatósági törekvéseit.

  • A KPMG egy három éves program keretében másfél milliárd dollárt fordít 2 globális és 3 regionális ESG (környezeti, társadalmi, vállalatirányítási) szakértői központ létrehozására.
  • A társaság integrált és komplex ESG szolgáltatási képességeket honosít meg valamennyi tagvállalatánál.
  • A KPMG 227.000 dolgozója számára teszi elérhetővé több neves egyetemmel közösen kialakított ESG-képzéseit, hogy a fenntarthatósági szemlélet az egész céget átjárja.
  • A stratégián belül külön hangsúlyt kap a KPMG Emerging Markets Accelerators program, amely a fejlődő országok ESG törekvéseit támogatja
A stratégia 5 kiemelt területre fókuszál:

1. Innovatív megoldások: A legfontosabb ezek közül az új megoldások fejlesztése és a már létező megoldások továbbfejlesztése. Ezt a feladatot a világszerte felállított 5 új dekarbonizációs és ESG tanácsadási központ végzi, ezek közül három – amerikai, ázsiai és európai székhellyel – közvetlen hozzáférést biztosít az ügyfeleknek az új megoldásokhoz.

A fejlesztés kiemelt területe a KPMG Climate IQ nevű digitális eszköze, amely segíti az ügyfeleket a klímaváltozás okozta kockázatok és lehetőségek azonosításában. A társaság a tanácsadás mellett az ESG-szempontú könyvvizsgálati szolgáltatásokat is specifikus technológiai megoldásokkal támogatja.

2. Saját készségek és képességek: A KPMG tagvállalatainál világszerte 227.000 fő dolgozik. Ők valamennyien igénybe vehetik a KPMG ESG-képzéseit, hogy a könyvvizsgálat és a tanácsadás minden területét átjárja a fenntarthatóságot támogató szemlélet. A képzési programot a cég a Cambridge-i Egyetem Judge Üzleti Iskolájával (University of Cambridge Judge Business School) és a New York-i Egyetem Stern Üzleti Iskolájának vezetőképző programjával (New York University -NYU- Stern School of Business Executive Education Program) szoros együttműködésben alakítja ki és valósítja meg.

3. Fejlődő országok támogatása: A másfél milliárdos program keretében a társaság Emerging Markets Accelerators néven külön programot indít a kelet-mediterrán térség, Afrika, az ázsiai csendes-óceáni térség és Latin-Amerika fejlődő országai számára.

4. Partnerségek és együttműködések: A stratégia részeként a KPMG együttműködik olyan nemzetközi szervezetekkel is, mint az UNESCO, az Enactus és a Global Reporting Initiative. Már élő partneri kapcsolatain – Google Cloud, Microsoft, ServiceNow – keresztül a KPMG olyan közös megoldásokat fejleszt, amelyekkel ügyfelei adatalapú döntéshozatalra támaszkodhatnak ESG-stratégiájuk kialakítása és implementálása során.

5. Társadalmi jelenlét: A KPMG ezen túl kampányt is indít „A fenntartható jövő hangjai” címmel. Ebben platformot kínál már ismert és új gondolkodók szemléletének népszerűsítésére, nyilvánosságot teremtve ezzel olyan kritikus problémák megvitatásának, mint a klímaváltozás, vagy a nemek közötti- és a faji egyenlőség.

Bill Thomas, a KPMG globális elnöke és vezérigazgatója szerint:

„Ami működött a múltban, az nem fog működni a jövőben. A világ számos fronton szembesül válságokkal, ezért helyeztük a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási menetrendet minden tevékenységünk középpontjába. Az ESG áthatja majd egész globális szervezetünket: attól kezdve, hogy képessé tesszük munkatársainkat a pozitív változás előmozdítására, egészen az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokig és a kulcsfontosságú érdekeltekkel kötött partnerségekig. A KPMG rendelkezik olyan globális léptékkel, szakértelemmel, technológiával és kapcsolatrendszerrel, amelyekkel ügyfeleink felülkerekedhetnek bolygónk és társadalmunk kihívásain.”

 

Rakó Ágnes, a magyarországi KPMG ESG témákért felelős partnere azt nyilatkozta „Természetesen mi Magyarországon is aktívan részt veszünk ebben a folyamatban, segítve a hazai vállalatokat is ESG céljaik lefektetésében és elérésében. Az a magas fokú szakértelem, amely Budapesten rendelkezése áll, lehetőséget ad arra, hogy a hazai ESG-vezérelt változás motorja legyünk.”

_________________________________

A KPMG IMPACT

A 2020 júniusában létrehozott KPMG IMPACT olyan platform, amely a KPMG szakembereit támogatja és képessé teszi arra, hogy segítsék az ügyfeleket céljaik megvalósításában és az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak elérésében. Segíti az ügyfeleket a következő ágazatokban: ESG és fenntarthatóság, gazdasági és társadalmi fejlődés, fenntartható finanszírozás, klímaváltozás és dekarbonizáció, értékelés, assurance és jelentéstétel.

A KPMG: Our Impact Plan

A KPMG: Our Impact Plan a szervezet első globális környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) terve, amely egy ernyő alatt ötvözi az új és a meglévő ESG kötelezettségvállalásokat, fókuszában négy fontos kategóriával, ezek a bolygó, a munkatársak, a prosperitás és a vállalatirányítás.

A terv a globális szervezet jelenlegi adatait is katalogizálja, továbbá a Világgazdasági Fórum (WEF) által és a Nemzetközi Üzleti Tanáccsal (IBC) konzultálva elkészített Measuring Stakeholder Capitalism (PDF 1.92 MB) című jelentésben felvázolt mérőszámok alapján referál. Az említett jelentés létrehozásában a KPMG is kulcsszerepet játszott.

A KPMG az elkövetkező hónapokra és évekre megerősíti a tervben körvonalazott kötelezettségvállalásait és az előrehaladással kapcsolatos beszámolás fejlesztését.

A KPMG: Our Impact Plan teljes szövegéért kattintson ide.


Írta

Olvass tovább