Fejlessze vállalatát vissza nem térítendő támogatásból a KPMG segítségével

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. 2023 tavaszán indította el Voucher Programját, amely egy elektronikus támogatási rendszer a Budapesten és Pest vármegyében működő mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A program célja, hogy előre meghatározott témakörökben szakértői tanácsadási szolgáltatásokat nyújtson, melyekhez az állam vissza nem térítendő támogatást biztosít az IFKA közreműködésével.

A KPMG, mint az IFKA által minősített tanácsadó cég, több éve segíti ügyfeleit IFKA projektek keretében magas minőségű szolgáltatásokkal, melyek során többek között technológia, szervezeti és emberi erőforrások területén támogatjuk a minket választó vállalatoknak.

Budapesti vagy Pest vármegyei mikro-, kis- és középvállalkozások jelentkezését várja az IFKA

A Voucher Program célja, azoknak a vállalkozásoknak támogatása, amelyek nyitottak a fejlődésre, növekedésre és változásra, hogy képesek legyenek alkalmazkodni a piaci viszonyok által támasztott kihívásokhoz.

A program azon budapesti vagy Pest vármegyei székhellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások jelentkezését várja, amelyek kettős könyvitelt vezetnek, és rendelkeznek legalább 1 lezárt, teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel. Továbbá az éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes (365 napot jelentő) üzleti évben legalább 1 fő volt, valamint az alábbi gazdálkodási formakód szerint működnek: (113) Korlátolt felelősségű társaság, (114) Részvénytársaság, (116) Közkereseti társaság, (117) Betéti társaság, (141) Európai részvénytársaság (SE), (226) Külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe, (228) Egyéni cég, vagy (231) Egyéni vállalkozó.

A KPMG tapasztalt szakértői csapata rendelkezésre áll vállalata fejlesztésére

A Voucher program keretében tanácsadási szolgáltatás kizárólag az IFKA által ellenőrzött és minősített szakértői szolgáltatóktól vehető igénybe. Annak érdekében, hogy a hazai vállalatokat minél szélesebb körben támogathassuk, a KPMG évek óta több kategóriában is IFKA minősítést szerez. A tavalyi évben több mint 10 IFKA kategóriában volt lehetőségünk támogatni mikro-, kis- és középvállalkozásokat (pl. szervezeti struktúra és tevékenységek/folyamatok optimalizálásával; projektfejlesztési-, projektmenedzselési tanácsadással; minőség-, környezet-, munkavédelem-, adatbiztonság- és egyéb irányítási rendszerek bevezetéséhez és fejlesztéséhez kapcsolódó tanácsadással).

Akár 80%-os állami támogatás is elnyerhető fejlesztési projektekre

A támogatás megvalósítása szállítói finanszírozás keretében történik meg. Az IFKA az elvégzett szolgáltatások után értékeli a szakmai és tartalmi eredményeket, majd a voucher értékét közvetlenül a kiválasztott tanácsadó számára folyósítja.

Az egyes támogatott projektek tervezett maximális támogatási intenzitása 80%. Ez azt jelenti, hogy a projektek összköltségének legalább 20%-át a vállalkozásoknak kell biztosítani. A projekt értékét a kategóriánként megállapított tanácsadói nettó óradíj és a projektek mérete befolyásolja. Az elszámolható minimum tanácsadói óra 50, a maximum 150.

Átlátható jelentkezési folyamat a támogatás igénylésekor

A támogatási kérelmek benyújtására 2023. április 27. 12:00 és 2023. május 30. 12:00 között van lehetőség a https://vali.hu/voucher-program oldalon.

A támogatási kérelmeket a www.voucher.vali.hu oldalon keresztül lehet elektronikusan benyújtani. A támogatási kérelem benyújtásának feltétele az IFKA részére beküldött kétoldalú szándéknyilatkozat, a támogatást igénylő vállalkozás és a kiválasztott szakértő között. A jogosultsági és tartalmi ellenőrzés egy körben történik, amennyiben valamilyen hiányosság áll fenn, a hiánypótlásra egyszer van lehetőség. Erre hét nap áll rendelkezésre.

A projektek megvalósításának a végső határideje 2023. augusztus 31.

A program folyamata

(Forrás: IFKA – Indul az IFKA Tanácsadási Voucher Programja)

További hasznos információt a következő linken érhetnek el, ahol a pályázati felhívás is megtalálható: https://vali.hu/voucher-program. Kérdés esetén pedig forduljon bizalommal Rédei Attilához, a KPMG menedzseréhez!


Írta

Olvass tovább