Az NMHH új honlapot hozott létre az online platformokról: kiknek hasznos ez?

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), mint digitális szolgáltatási koordinátor feladata, hogy eljárjon az online platformokat érintő ügyekben és felügyelje megfelelő működésüket. Ezen felül a Hatóság egy tudásközponttá kíván válni a digitális szolgáltatások piacán, ezzel segítve a felhasználókat a digitális térben történő eligazodásban, valamint a hazai vállalkozások érvényesülését hivatott elősegíteni az online piaci környezetben. E célból hozta létre az NMHH az új, onlineplatformok.hu honlapot.

A honlap tartalma folyamatosan bővül, melyen rendszeresen közzétesznek cikkeket, kutatások eredményéről szóló jelentéseket és összefoglalókat a DSA szabályai kapcsán. Mindemellett a weboldal bemutatja az NMHH, mint digitális szolgáltatási koordinátor feladatait is.

A honlap hasznos egyrészt az üzleti és magánszemély felhasználók számára, hogy tájékoztatást kapjanak az online platformok működéséről és a tudatos, biztonságos használatáról. Másrészt a honlap tartalmát érdemes lehet az online platformok (pl. közösségi médiák, videómegosztók, keresőmotorok, online piacterek) üzemeltetőinek, tulajdonosainak is követni, akik a honlapon közérthető formában tájékozódhatnak az NMHH online platformokat érintő elvárásairól, esetleg iránymutatásairól.

A honlap ide kattintva érhető el: https://onlineplatformok.hu/


Írta

Olvass tovább