18 csapatból választották ki a KPMG Jövőépítők Programjának győztesét

A KPMG Jövőépítők Program keretében háromfős csapatokban várta jogesetmegoldó versenyre a hazai hallgatókat a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda. A napi gyakorlatban tipikusan felmerülő gazdasági jogi szituáció megoldásához a döntőbe jutott csapatok mentorálást, online kurzust is kaptak. A 18 induló közül a győztes a legsikeresebben érvelő Pécsi Sasok, a Pécsi Tudományegyetem jogászhallgatóiból álló csapat lett.

Az idén második alkalommal megrendezett KPMG Jövőépítők Program joghallgatók számára nyújtott tanulási és megmérettetési lehetőséget. A KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda által indított jogesetmegoldó verseny első fordulójában egy képzeletbeli gazdasági társaságnál felmerülő jogesettel kapcsolatos 4+1 kérdésre vártak néhány oldalas írásbeli megoldásokat. Az október végi határidőig összesen 18 csapat nyújtott be érvényes megoldást, mellyel regisztrálták magukat az első fordulóba. Ezeket a pályázatokat a KPMG Legal Tósásó Ügyvédi Iroda munkatársai értékelték.

A döntősöket a KPMG mentorálással és egy online felkészítő kurzussal is támogatta, majd a csapatok a KPMG irodaházában bemutatták megoldásaikat a zsűrinek. A legsikeresebben érvelő csapat, a Pécsi Sasok nyerte el az első helyezettnek járó díjat és a fejenként 100 000 forintos jutalmat.

A döntő eredménye:

  1. helyzett: Sasok (Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar)
  2. helyezett: Lexeged (Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar)
  3. helyzett: „B csapat” (Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar)
  4. helyzett: Arany Jogászok (Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar)

„A versenyben egyetemisták oldották meg a feladatokat és győzték meg társaikat és a zsűrit a saját megoldásukról, a program mégis nagyon hasonlít ahhoz, ahogyan mi a mindennapokban működünk: ismét örömmel láttam a felkészült, jól érvelő és egymást támogató fiatalokat.” – mondta Földesi Petra, KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda Senior Associate szakértője. „Nem titok: van olyan munkatársunk, akit egy korábbi hasonló programban ismertünk meg, és a célunk folyamatosan a legjobbakat megtalálni. Ugyanakkor a diákok elmondták, mennyire hasznos volt számukra a nekik összeállított tudásanyag és a kollegáink támogatása.”

„Szakmai csapataink számára fontos a múlt, azonban mindennapi kihívásaink egyre inkább megkövetelik, hogy a jövőbe tekintsünk. Ez a jövőorientáltság jellemző a KPMG egészére, valamint ez a szemlélet hatja át a szolgáltatásainkat is és ezzel az értékkínálattal keressük leendő kollégáinkat is.” – mondta dr. Tóásó Bálint MSc LL.M (Vienna), KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda Partnere. „Ezért indította el a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda a KPMG Jövőépítők Programját 2021-ben, hogy olyan velünk közösen gondolkodó hallgatókat keresünk, akik meglévő tapasztalataik rendszerezése mellett szívesen tekintenek a jövőbe és gondolkodnak előremutató témákon.”


Írta

Olvass tovább