Drilling Down – olaj- és gázipai kitekintés – Fókuszban a geopolitikai és kiberbiztonsági kockázatok

A jelenlegi globális geopolitikai feszültségek az ellátási láncok erős bizonytalanságával párosulva a szénhidrogénárak emelkedését eredményezték, ami világszerte komoly pénzügyi kihívások elé állítja a gazdaságokat. Ezért meggyőződésünk, hogy az energetikai iparágnak tovább kell erősítenie védelmét és ellenőrzését számos kockázattal kapcsolatban, a geopolitikától kezdve a kiberbűnözésen át a munkaerőhiányig. Ezeket a kockázatokat mutatja be részletesen az első „Drilling Down” beszámolónk.

Szerzőink elemzik az olaj- és gázipari, valamint a kapcsolódó ipari vállalkozásokat fenyegető kockázatok természetét, és bevált gyakorlati megközelítéseket fogalmaznak meg ezek mérséklésére.

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk azokat a lépéseket, amelyek segíthetnek a kockázatok tompításában, függetlenül attól, hogy mi történik 2022-ben.

A felkészülés lépéseit hét pontban foglaljuk össze:

  1. Legyen naprakész ESG stratégiája a társaságnak.
  2. Készüljön fel krízis-forgatókönyvekkel bármely eshetőségre.
  3. Rendelkezzenek számításokkal a nyersanyagárak alakulásának vállalatra gyakorolt rövid és hosszú távú hatásáról.
  4. Kövesse figyelemmel a szabályozói szándékokat.
  5. Erősítse meg érdekképviseleti kapcsolatait.
  6. Kellően reziliens a vállalat működése? Elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon valós időben a kereskedelmi forgalom változásaihoz, az új szabályozásokhoz, az klímaváltozás hatásaihoz és a változó geopolitikai viszonyokhoz? Kellően naprakész technológiákat alkalmaznak, amelyek segítségével csökkenthetőek a működési költségek, és kielégíthetők a különböző ügyféligények?
  7. Fejlessze az IT biztonságát. Egy esetleges kibertámadás talán a leginkább alábecsült kockázat az olaj- és gázágazatban.

Reméljük, a Drilling Down hasznos információforrásul szolgál mindenkinek, aki érdeklődik az olaj- és gázipar iránt.


Írta

Olvass tovább