Idén ismét lesz fair play díj az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon

Tavaly adták át először a Kékszalag – KPMG Fair Play Díjat hagyományteremtő céllal, így természetes az idei folytatás. Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon ismét azt a legénységet jutalmazza az alapító KPMG, akik megmutatják, hogy verseny közben is van tere az együttműködésnek, egymás segítésének. A Kékszalag tókerülő versenyben kiemelten fontos, hogy a versenyzők az egymás elleni küzdelem mellett különösen vigyázzanak egymásra, valamint a maguk és mások eszközeire. A díjjal ezért a KPMG arra is szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy a vitorlásversenyen egyszerre vízen levő hajók száma sokkal többet jelent az egymás ellen induló egységek számánál: azt is mutatja, hogy mindig ott van a közelben a segítség. A KPMG a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai együttműködő partnere, a közösen létrehozott Fair Play Díj ezt a partnerséget fűzi szorosabbra.

Az 500.000 forint pénzjutalommal járó elismerésről bírálóbizottság dönt, amelynek fővédnöke idén változatlanul a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes magyar vívó, a MOB, valamint a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, dr. Kamuti Jenő.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén is dr. Kamuti Jenő vezeti az 54. Kékszalag – KPMG Fair Play Díj odaítéléséről döntő bírálóbizottságot. A világklasszis sportolóról és sportvezetőről talán kevesebben tudják, hogy maga is fair play-díjas: 1977-ben jutalmazták az UNESCO Fair Play-díjával, így személye a legkiválóbb bizonyítéka a sportszerű versenyzésnek. A sportszerűség, a tisztelet, a bizalom fontos, hogy jelen legyenek a sportban, így a vitorlázásban is, mint ahogyan alapkövetelmények az üzleti életben is, amelyben a KPMG tevékenykedik. Mint KPMG az a feladatunk, hogy bizalmat teremtsünk az üzleti életben, a Fair Play Díjjal pontosan ezt a szemléletet szeretnénk átültetni a Kékszalagra. Bízunk benne, hogy az egymásra való odafigyelés, a bizalom a versenytársakban, a sportszerű magatartás és versenyzés idén is velünk lesz” – mondta el Liptay Gabriella, a KPMG marketing- és kommunikációs igazgatója.

A Kékszalag – KPMG Fair Play Díj a sportszerű versenyzés számos aspektusát öleli fel: a vízen és azon kívül is sokféleképpen nyilvánulhat meg, így az elbírálásnál kiemelt szempont a rendkívüli technikai, vagy mentési segítségnyújtás a versenyen induló másik egységeknek, az összefogás más hajóosztályban induló egységekkel, versenyzőkkel, a kiemelkedő előzékenység a verseny időtartama alatt a rendezőség által kijelölt pályán, kiemelten a pályajelek körüli fordulóknál, valamint más egységek kiemelt segítése, akár saját eszközökkel, a Kékszalag versenyt megelőző időszakban.

A sportszerűség terén a legkiemelkedőbb teljesítményt ismeri el a Kékszalag – KPMG Fair Play Díj, amelynek elnyerésére az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj összes versenyzője vagy induló egysége esélyes a verseny hivatalos időtartama alatt, vagy a versenyt megelőző időszakban. A díj részletes kiírása itt olvasható.


Írta

Olvass tovább