Bridge Booklist’21: inspiráló gazdasági könyvek döntéshozóknak – Az üzleti kultúra közös ügyünk

Bridge Booklist’21 néven idén első alkalommal állította össze a leginspirálóbb gazdasági tárgyú könyvek 50-es listáját a Bridge Budapest. A listából később a KPMG munkatársai választják ki a legjobb 5-öt, és a két szervezet egész éves programsorozattal kívánja életben tartani a gondolkodás és a megújulás szellemét.

A Forbes magazin legújabb számában jelent meg a Bridge Budapest 50 legjobb gazdasági könyvet tartalmazó Bridge Booklist’21 könyvajánló listája. A lista nem az értékesítési adatokra támaszkodva készült, tehát nem Bestseller list, és nem is rangsorolja a rajta szereplő könyveket.

A lista a Bridge Budapest köré tömörülő üzleti kör szereplőinek ajánlásaival állt össze.

„Mostantól minden évben megkérdezzük értékvezérelt üzleti közösségünket, szerintük melyek az évük meghatározó üzleti/vezetői könyvei, mit olvastak, miből merítettek a legtöbbet. Mindegy, hogy magyar, vagy idegen nyelvű, a kiadási év sem számít. A lényeg, hogy az értékvezérelt üzleti mentalitás, vezetői szemlélet, fenntartható és jövőálló működés felé irányítsa az olvasókat. – mondja a kezdeményezésről Pistyur Vera, a Bridge Budapest társ-alapítója, vezetője. „Azt reméljük, ez segítheti a vezetőket abban, hogy könnyebb legyen eligazodni a hatalmas zajban és kiszámíthatatlanságban, merre induljanak, ha szeretnének új nézőpontokat az aktuális dilemmáikhoz olyan válaszokat találni, amik akár hosszú távon is értékállóak lehetnek. Azokat a vezetőket szeretnénk ezzel megszólítani, akiknek számít, hogy mit is hagynak hátra maguk mögött.”

A kezdeményezés mögé teljes mellszélességgel beállt a KPMG hazai leányvállalata is. „A KPMG értékrendjében a kezdetektől kiemelt helyet kapott az oktatás és az üzleti kultúra minősége, a hosszú távú perspektivikus gondolkodás, a nyitottság, aktuális tudásunk megkérdőjelezése, az eltérő álláspontok ütköztetése” – mondja Rózsai Rezső, a KPMG vezérigazgatója. „Ez jellemző kollégáink szemléletére is és a hozzánk csatlakozni kívánóknál is ezt az attitűdöt keressük. A fejlődés, a tanulás, az alternatív gondolatok megismerésének, inspirációk merítésének egyik legjobb forrása pedig kétségtelenül a könyvek. Így aztán nem is volt kérdés, hogy a KPMG lesz az együtt gondolkodó aktív partnere a Bridge Booklist ’21 kezdeményezésnek.”

A 2021. december 1-én megjelent listát többféle, az üzleti kultúrát középpontba állító program követi majd a következő hónapokban.

Online világban élünk, de a könyvek meghatározó szerepet játszanak a tudás közvetítésében – mondja Liptay Gabriella, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója.

A KPMG üzleti szereplőként és felelős vállalatként keresi az értékeivel azonos, színvonalas kezdeményezéseket, amelyek erős hatással lehetnek üzleti kultúránkra, környezetünkre. Ezért is indítjuk el évente újra és újra a Felelős Társadalomért Programunkat, és vagyunk partnerei évek óta többek között a Highlights of Hungary kezdeményezésnek, a Fortepan könyves programjának, vagy voltunk jelen a Ludwig Múzeumban Barabási Albert-László kiállítása és könyve kapcsán. A Bridge Budapest üzleti könyveket felvonultató kezdeményezése tökéletesen illeszkedik hosszú távú gondolkodásunkhoz és a tudásmegosztás fontosságának hangsúlyozásához, amit magunkénak érzünk. E mellett kollégáink motiválása szempontjából is fontos számunkra ez a partnerség. Hiszünk abban, hogy munkatársaink számára biztosítanunk kell a mindennapi kihívások mellett a töltekezési és inspirálódási lehetőséget is, így örülünk, hogy a KPMG Inspirációs beszélgetések sorozatunk könyvekkel és könyvklub alkalmakkal is bővül a Bridge Budapestnek köszönhetően.


Írta

Olvass tovább