BluePrism 7 a kapuknál!

Az RPA már nem igazán nevezhető új technológiának, hiszen az egyik legrégebbi szállító, a BluePrism 20 éve alapult 2001-ben,illetve állításuk szerint 2012-ben ők használták először az RPA kifejezést is. Azonban a COVID-19 hatásai által bekövetkezett változásoknak köszönhetően a piacon még soha nem volt ilyen kiélezett a verseny, mint most. A szállítók egymást túlszárnyalva igyekeznek kedvezőbbnél kedvezőbb árazással illetve újabbnál újabb technológiákkal minél nagyobb szeletet szakítani a 2022-re megközelítőleg 4,3 milliárd dollárra becsült tortából. (HSF)

A Blue Prism legutóbbi lépéseként a BluePrism World 2021-es konferencián tette elérhetővé minden új és régi ügyfelének a vadonatúj BluePrism platform 7-es verzióját. Mi bepillantottunk a motorháztető alá, és összegyűjtöttük nektek a legizgalmasabb újításokat:

  • A BluePrism ’Restful API’-kon keresztül elérhetővé tette a Control Room funkcionalitását! Az új API-kal nem csak az applikációból kinyerhető értékes menedzsment információ vált elérhetővé, de az új technológiával egy teljes adatvezérelt ökoszisztéma építhető ki, mely a legapróbb részletekig irányítást enged a feladatokat tartalmazó munkakosarak menedzseléséhez olyan funkciókkal, mint például a ’work queue’-k listázása, létrehozása, törlése és frissítése, illetve a kapcsolódó elemek listázása, hozzáadása, törlése és részleteik megtekintése.
  • Az előbb említett API-k mentén a csomag részeként megjelent a vadonatúj böngésző alapú Control Room felület Az új folyamatot ellenőrző felhasználó hozzáadása még soha nem volt ilyen egyszerű. A felület egyszerűsíti a robotok menedzselését, és a döntések meghozatalát dashboardok és adat kimutatások segítségével, feltárva a robotok leterheltségét és állapotát. Az új Control Room teljes a ’schedules’, ’sessions’ and ’work queues’ funkcionalitásokkal.
    Az új Citrix integrációval mostantól a Citrix applikációk ugyanolyan zökkenőmentesen automatizálhatóak, akárcsak a lokális programok. Mostantól a fejlesztők akár több Win32-es vagy egy böngésző alapú applikációt is gond nélkül automatizálhatnak. Ehhez csak telepíteni kell a BluePrism klienst a Citrix környezetben is, majd a kapcsolódó szolgáltatás futtatása, amely engedélyezi a BluePrism-nek a Citrix applikáció automatizálását. Innentől kezdve az új ’business object’ létrehozásakor, a ’Citrix application’ opció is kiválasztható lesz a ’windows’ és ’browser’ lehetőségek mellett, illetve alkategóriaként a szokott módon megadható, az applikáció típusa.
  • Az új verzióval debütált az ‘authentication server’, mely leegyszerűsíti a biztonságos hitelesítést a BluePrism ‘Hub’-on keresztül. Ez az új szolgáltatás képzi a már megemlített API-k és az új Control Room, illetve a jövőbeni BluePrism fejlesztések alapját. Segítségével a technikai és személyes felhasználók kezelése kényelmessé és központosítottá vált. Jelenleg az ‘Authentication server’ opcionális, azonban a jövőben kötelező lesz.

Szüksége van egy tapasztalt segítő kézre, a szoftver robotok világában? Zsákutcába futott a fejlesztés során? Betemette a nem hatékony vagy túlterhelt folyamatok kilátástalannak tűnő karbantartása, vagy csak szeretne naprakész maradni az RPA folyamatosan változó világában?

KPMG szakértőinek évtizedes tapasztalata csak egy karnyújtásnyira van.


Írta

Olvass tovább