Nem beszélhetünk zöld forradalomról a nagy kékség nélkül

„Zöldként” hivatkozunk mindenre, ami a fenntarthatósággal, környezetvédelemmel, körforgásos gazdasággal, és, az ezekhez vezető jövőképpel kapcsolatos. Eközben azonban nem feledkezhetünk meg a „kékről” sem.

Kudarcra van ítélve minden fenntarthatósági stratégia, ha nem képezi részét az óceáni erőforrások, és általában Földünk vízkészletének védelme. Az óceánok a belélegzett oxigén 80% -át termelik. A világ népességének közel 40% -ának megélhetése a tengeri és parti biológiai sokféleségtől függ. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a fenntarthatóbb globális gazdaságba történő „zöld” átmenet „kék” komponensét, mégis a „kék gazdaságot” mind a mai napig nem tekintették prioritásnak. Az észlelt „kompromisszumok” a közös erőforrások felhasználásában továbbra is összetett társadalmi, gazdasági és környezeti irányítási kihívást jelentenek a döntéshozók számára.

A KPMG 2021 júniusában közreadott kiadványa áttekinti az óceáni ökoszisztéma környezeti, gazdasági, társadalmi jelentőségét, és útmutatást ad a vállalatoknak, hogy felismerjék szerepüket, kitettségüket és felelősségüket a „kék gazdaság” kívánatos működésében.

 


Írta

Fűzzön hozzá gondolatokat

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Olvass tovább