Miért csinálná kézzel, ha lehet automatikusan is?

2020. július 1-től a számlakibocsátóknak valamennyi belföldi értékesítési számlájukat jelenteniük kell a NAV Online Számla rendszerében. Addig ez a kötelezettség még csak a 100.000 forint feletti áfa értéket tartalmazó számlákra vonatkozott. A számlakiállítókra vonatkozó kötelezettséggel párhuzamosan a számlabefogadói oldalon nő a befogadott számlákkal kapcsolatos tételes jelentési kötelezettség terhe.

Az új szabályokhoz kapcsolódó első áfabevallást augusztus 20-ig kell benyújtani az adóhatóságnak, tehát még mindig nem késő automatizálni a folyamatokat.

A KPMG által kínált megoldások egyszerre segítenek a jelentési kötelezettségek teljesítésében és teszik lehetővé a NAV által elérhetővé tett adatok teljes körű kiaknázását. A NAV Online számla rendszerében található adatok alapján a KPMG alkalmazásai ellenőrzik a belföldi ügyletekhez kapcsolódó tételek adattartalmát, az üzleti partnerek adószámát, valamint teljes körűen elkészítik az áfa- és a kapcsolódó bevallásokat.

Amennyiben érdekel megoldásunk, kérjük add meg az adataidat, hogy kollégáink megkereshessenek a további részletek kapcsán!

 A KPMG megoldásainak előnyei:

  • Nincs szükség a vállalatirányítási rendszer módosítására és/vagy beépülő modul telepítésére
  • A vállalatirányítási rendszerből kinyert analitikák közvetlenül importálhatók a programba, nincs szükség a rendelkezésre álló adatok módosítására, előkészítésére
  • Akár több forrásállomány, több cég kezelése is támogatott
  • Felhasználóbarát excel környezet, egyszerű kezelés
  • A feldolgozási és kalkulációs lépések egyszerűen nyomon követhetők a bevalláskészítési folyamatban, manuális módosítások a bevalláskészítés bármelyik fázisában elvégezhetők
  • Beépített ellenőrzések a bevallási adatok és a NAV Online Számla rendszere adatai alapján
  • Árfolyaminformációk automatizált lekérdezése
  • Áfa bevallás, összesítő jelentés, intrastat jelentések teljes körű, benyújtásra kész elkészítése
  • A nyílt forráskódnak köszönhetően a feldolgozási és kalkulációs metódus könnyedén módosítható/felülvizsgálható bármely Visual Basic for Applications (VBA) programnyelvben jártas fejlesztő számára.

A KPMG áfabevallások elkészítését segítő programjának egyes funkciói webes felületen is elérhetőek azok számára, akik nem szeretnének jelenlegi folyamataikon változtatni. Az oldalon táblázatos formában is fel lehet tölteni a szükséges adatokat, amelyek alapján a program elvégzi a tömeges NAV lekérdezéseket, ellenőrzéseket, illetve elkészíti az ÁNYK programba közvetlenül beolvasható jelentéseket.

Amennyiben érdekel megoldásunk, kérjük add meg az adataidat, hogy kollégáink megkereshessenek a további részletek kapcsán!

További részletekért nézd meg bemutató videónkat!


Írta

Olvass tovább