Így lehetsz képben 52 ország adózási híreivel egy csapásra

Letölthető a KPMG okostelefonos alkalmazása, amivel első kézből értesülhetünk a világ bármely országának adózási témában keletkező híréről, illetve a KPMG szervezetén belül készülő szakmai elemzésekről, jelentésekről. A KPMG Digital Economy Tax Tracker mind iOS-re, mind Androidra letölthető.

A KPMG Global Services Hungary Kft. által fejlesztett KPMG Digital Economy Tax Tracker friss híreket, joghatósági információkat tartalmaz minden olyan adózási kérdésről, ami a digitalizálódó gazdaság szereplői számára fontos lehet, azon belül is elsősorban forgalmi adókra fókuszálva. A digitalizációs trendek miatt a forgalmi adók kivetésének és behajtásának rendje ma sokkal kevésbé közérthető, mint akár csak néhány évvel ezelőtt.

Az újabb és újabb adókövetelmények igyekeznek biztosítani, hogy az adó valóban a fogyasztás helyén kerüljön beszedésre, azonban a kapcsolódó részletszabályokat az ügyfelek nehezen tudják nyomon követni. Különösen igaz ez a digitális és virtuális javak nemzetközi forgalmában tevékenykedőkre. Ráadásul nem csak az adókövetelmények változnak, hanem az adóalanyok részéről szolgáltatni szükséges adatok mennyisége, rendszeressége is.

A döntéshozók folyamatosan új intézkedéseket fogadnak el, hogy az adóhatóságok hozzáférjenek az adófizetők tranzakciós adataihoz. Márpedig ennek számos gyakorlati és szabályozási következménye van, amiben eligazodást ad a KPMG mobilappja.

                          

A KPMG Digital Economy Tax Trackerben napi hírek, hatósági bejelentések feldolgozásán túl számos elméleti elemző cikk is az olvasók rendelkezésére áll. Így nem csak gyakorló gazdasági szereplők és könyvelőik számára, hanem könyvvizsgálók és más műkedvelők részére is javasolt az app letöltése.

Az alkalmazást megnyitva, egy letisztult és könnyen kezelhető felületen elsőként a friss hírek jelennek meg, de a cikkek menüpontban elérhetőek a KPMG hosszabb jelentései is a KPMG globális adótanácsadói hálózatából.

A legizgalmasabb menüpont a „Joghatóság-specifikus információk”, ahol a világ ötvenkét ország dinamikus adatbázisához lehet hozzáférni. Akinek pedig konkrét tanácsokra vagy személyes tanácsadásra van szüksége az a tételes Névjegyzék menüben találhatja meg a számára aktuális KPMG tanácsadó közvetlen elérhetőségeit.

Noha korábban minden tanácsadócég koronagyémántokként igyekezett házon belül tartani az információkat, elemzési anyagokat, és csakis munkatársainak biztosítani ehhez hozzáférést, a digitalizálódó szolgáltatási környezet új hozzáállást kíván meg. A KPMG Globális Digitális Gazdaság néven indított kezdeményezése keretében kifejlesztett applikáció újabb példája annak hogy az értékes piaci információknak a megosztása, az ezen keresztül történő kapcsolat- és közösségépítés kölcsönösen válik mind az ügyfelek, mind a szolgáltató hasznára.


Írta

One Response

Comments are closed.

Olvass tovább