A KPMG a világ legnagyobb tranzakciós tanácsadója

A Thomson Reuters SDC szerint 2018-ban is a KPMG volt a világ legsikeresebb M&A tanácsadója az 500 millió dollár alatti tranzakciók kategóriában 446 lezárt üzlettel. Emeli az eredmény fényét, hogy ez a harmadik egymást követő év, amikor a KPMG végez az első helyen, és mindhárom évben igen magas volt a tranzakciók száma a világban.

Tavaly 446 lezárt tranzakcióval a KPMG volt a legsikeresebb tanácsadó cég a cégfelvásárlási tranzakciók piacán. A globális tranzakciós piac adatait összesítő Thomson Reuters SDC szerint a KPMG 2016 és 2017 után végzett ismét az első helyen, vagyis három olyan évben bizonyult a legnagyobb tanácsadónak, amikor igen nagy volt a tranzakciók száma a világban. A társaság az elmúlt 10 év összesített tranzakciós ranglistáján is az élen áll 3985 lezárt felvásárlással.

A KPMG erőssége, hogy a világszerte működtet irodákat és azok egységesen erősek a tranzakció menedzsmentben és a cégek átvilágításában. A társaság nagy erőket összpontosít erre a szegmensre, folyamatosan veszi fel a legjobb embereket, és sokat áldoz a csapatok hatékony együttműködésére és a képzésekre.  

A KPMG szerint a tavalyinál szerényebbek ugyan az előjelek a globális tranzakciós piacokon, de idén is tranzakciókban gazdag év elé nézünk. A régióban kimagaslóan sokat fejlődött a KPMG tranzakciós üzletága, amit maga a piac kényszerített ki, hiszen az utóbbi időben gyorsan nőtt a felvásárlások száma Közép-Kelet-Európán belül. Ezzel párhuzamosan a befektetések egyirányú, nyugat-keleti áramlásának egyszer és mindenkor vége szakadt, és mind több tranzakció zajlik a régión belül a cégek között.

Közép-Kelet Európában felnőtt és megerősödött a vállalkozások és a vállalkozók egy olyan rétege, akik nyitottak a külföldi terjeszkedésre, komoly tőkét tudnak megmozdítani, és örömmel fektetnek be a régiós piacon, mert hasonlóak a kulturális gyökereik. Ennek következtében tavaly Magyarországra is érkezett cseh, szlovák, román, de még szerb befektetés is, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy történetének második legjobb évét zárta a KPMG Corporate Finance üzletága.


Írta

Olvass tovább