A KPMG idén is három szervezetet támogat szaktudásával a Felelős Társadalomért Program keretében

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, NeSst Europe Nonprofit Kft. és Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért – a KPMG 2017-ben ezeket a civileket támogatja pro bono szolgáltatásokkal, továbbá közel 2,3 millió forint pénzadománnyal és 10 számítógéppel.

A KPMG magyarországi irodája 2009-ben azzal a céllal indította el a „Felelős Társadalomért Program” címet viselő társadalmi befektetési programját, hogy segítse az oktatás és egészségügy területén működő, közhasznú szervezeteket működésük fenntarthatóságában, átláthatóságának és hatékonyságának fejlesztésében. A vállalat a program keretében non-profit szervezeteknek és társadalmi vállalkozásoknak kínál pro bono szakmai támogatást, működési költségek fedezésére fordítható pénzadományt, valamint a cég által már nem használt számítógépeket jogtiszta szoftverekkel.

A nyertes szervezetek az alábbi pro bono projekteket valósítják meg a KPMG támogatásával:

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány:

  • szervezeti stratégia áttekintése és fejlesztése
  • személyi jövedelemadóval és TB-vel kapcsolatos tanácsadás

NeSst Europe Nonprofit Kft.:

  • adózási képzés a NESst portfólió és alumni tagjai számára
  • pénzügyi tanácsadás és konzultáció

Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért:

  • mentés irányítási rendszer felmérése és fejlesztési lehetőségek azonosítása és dokumentálása
  • adózási hírlevél

„A KPMG Felelős Társadalomért Programjára idén is több mint 60 pályázat érkezett. A szervezetek támogatási igényei a korábbi évekhez hasonlóan elsősorban a bevételek növelésére (stratégiafejlesztés, pályázati források hatékonyabb elnyerése, üzlet- és szolgáltatásfejlesztés), valamint költségeik és működési kockázataik (pl.: adó) csökkentésére irányultak.” – mondta Szabó István, a KPMG vállalati felelősségvállalási menedzsere.

„A nyertes szervezetek kiválasztásában fontos szempont, hogy fejlesztéseinkkel jelentős és mérhető társadalmi hatást érjünk el. A munkatársak aktív bevonásával kiválasztott projektekkel közvetlenül és közvetetten is hozzájárulunk az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaihoz, többek között az élethosszig tartó tanuláshoz, a tartós, inkluzív és fenntartható gazdasági növekedés elősegítéséhez, valamint az egészséges élet és jólét biztosításához. Büszkék vagyunk arra, hogy évről évre egyre több munkatársunk él a program nyújtotta különleges tanulási és tapasztalatszerzési lehetőséggel és szaktudásával támogatja a civil szektort – tette hozzá Szabó.

A nyertes szervezetek mondták:

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993 óta segíti a gyerekeket, fiatalokat az ingyenesen hívható, 24 órás telefonos segélyvonalain. A KPMG segítségével a szervezeti stratégiánkat kívánjuk fejleszteni, illetve pénzügyi adminisztrációnkat korszerűsíteni. Egyúttal fejlesztjük a Segélyvonal eszközparkját is, valamint pénzügyi támogatást is kapunk működésünkhöz.

NeSst Europe Nonprofit Kft.

Nagy büszkeség, hogy a NESsT immár harmadszor díjazottja a KPMG Felelős Társadalomért Programnak. Úgy érezzük, ez az elismerés nemcsak nekünk, hanem a kritikus társadalmi problémákat fenntartható módon kezelő társadalmi vállalkozás szektornak is szól. A pénzbeli és tárgyi támogatáson túl minden évben olyan szakmai szolgáltatásokban is részesültünk, amelyek növelték társadalmi vállalkozásfejlesztési munkánk hatékonyságát. A vezetői kompetenciafejlesztés, a stratégiai tervezés vagy az adózási összefüggések megértése mind segítette nemcsak a NESsT-et, hanem a NESsT-portfóliótagokat is küldetésük megvalósításában. Az idei év fókuszában a növekedési szakaszban levő portfólió szervezeteink befektetés fogadására, és ezen keresztül társadalmi hatásuk többszörözésére történő felkészítése áll. Ebben számítunk a KPMG szakembereinek segítségére.

Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért

A 8. éve működő „Csecsemő-Szem-Mentő” program segítségével közel hétezer koraszülött vizsgálata történt és több mint 400 szem operációjára került sor. A KPMG által nyújtott önzetlen támogatás jelentősen járul hozzá a koraszülött mentésben közel három évtizede kulcsszerepet vállaló Peter Cerny Alapítvány távdiagnosztikai szűrővizsgálati rendszerének fennmaradásához és hatékonyságának növeléséhez.


Írta

Olvass tovább